Solved World-Manager Loading Worlds

Status
Not open for further replies.
Resource
WorldManager
Resource version
1.0.7

DragonBorn

Registered
Sep 3, 2020
4
0
1
After creating a world, then restarting the server i cannot load the world again with commands.
If i use /world import theworldname
it always says "that world does not exist in the worldcontainer"
even though the world is there.

Is import even the correct command to use? I dont see another command that just says "load", i only see unload
 
Last edited:

Markus Peirleitner

Staff member
CEO
Registered
Jun 10, 2020
42
1
8
Linz
www.peirleitner.at
Hey there,

Thanks for contacting us.
Please answer the following:
1. Did you change your world-container in your bukkit.yml?
2. Does the world show up in your server world's directory (world-container)?
3. Did you type the name EXACTLY (case sensitive) like the folder name?

Markus
 
Last edited:

DragonBorn

Registered
Sep 3, 2020
4
0
1
1. Did you change your world-container in your bukkit.yml? - no setting in there, is at default directory.
2. Does the world show up in your server world's directory (world-container)? - yes, with the plugin if i use the command /world list the worlds show up until server is restarted, then they dont show up in the command list but the folders are physically there.
3. Did you type the name EXACTLY (case sensitive) like the folder name? yes

i can create a world with the plugin, and go to that world fine. It shows up in the directory.
But, if that world is unloaded it will always say " "that world does not exist in the worldcontainer"

I created a new world with the plugin called testing123. was able to teleport to the world fine.
doing /world list showed the world in the list with the default worlds.

After server restart the world no longer shows up in the /world list and will not load, although the world folder "testing123" is still there.
1599276810956.png

But the world DOES show up as unloaded in /world listcontainer
1599276771136.png

doing /world import testing123
1599276873595.png
 

Markus Peirleitner

Staff member
CEO
Registered
Jun 10, 2020
42
1
8
Linz
www.peirleitner.at
Hey there,

That's strange. I've gotta view over the code to be able to help you.

Just a quick tip: try adding "world-container: worlds" in your bukkit.yml in the settings part while the server is offline. Move your worlds in there and start your server.
It is not necessary at all, but for myself I believe it makes it much more easy to read and manage my server.

I'll message you below this post when I got new information. Thanks for reporting! :)

//EDIT: Did you try using "debug" in config?
 
Last edited:

DragonBorn

Registered
Sep 3, 2020
4
0
1
Adding a world container folder and setting that in bukkit file fixed it. Issue seems to be only when world folders are in the default root directory. :)
 

DragonBorn

Registered
Sep 3, 2020
4
0
1
another quick question. is it supposed to be possible to have multiple nethers?
On mine the new worlds go to the original world's nether if you go through a nether portal in a newly created world.
Also, if you create a nether world using /world create , it creates an overworld with nether biomes (this may be intentional but not sure)
 
Status
Not open for further replies.